Bergvärmepumpar Lidköping

NIBE F1245 8kw bergvärmepump

NIBE F1245 8KW bergvärmepump

Köp F1245 8KW
NIBE F1245 10kw bergvärmepump

NIBE F1245 10KW bergvärmepump

Köp F1245 10KW
NIBE F1255 6kw bergvärmepump

NIBE F1255 6KW bergvärmepump

Köp F1255 6KW
NIBE F1255 16kw bergvärmepump

NIBE F1255 16KW bergvärmepump

Köp F1255 16KW

Fler bergvärmepumpar

Bergvärmepump - långsiktig investering

Till oss på Svensk Kylservice är du välkommen om du vill ha mer information om bergvärme och bergvärmepumpar. Vi ställer också gärna upp om du vill ha hjälp med att räkna ut hur mycket pengar du på sikt kan spara om du väljer bergvärme som uppvärmningslösning.


Vad är bergvärme?

Bergvärme kallas den stabila värme på runt åtta plusgrader som alltid finns i berggrunden. Temperaturen håller sig på samma nivå året om vilket gör den till en bergsäker värmeenergikälla.

Man plockar upp bergvärmen med hjälp av en kollektorslinga som förs ner i berggrunden. Ett hål måste förstås först borras upp. Det är en ganska avancerad process att borra ett 100-200 meter djupt hål rakt ner i berggrunden, varför bergvärme blir lite dyrare och mer komplicerat att installera än andra värmepumpar.

Ett val för framtiden

Bergvärmepumpar är, sett ur ett brett perspektiv, helt klart det bästa valet av värmepump. Alla är dock inte kandidater för bergvärme och många som är kandidater har svårt att få råd eftersom denna värmepump är den dyraste att köpa och få installerad.

Trots detta blir intresset för bergvärmepumpar bara större och större här i Sverige, det är ett alternativ för framtiden eftersom en bergvärmepump säkrar billig värmeförsörjning för väldigt lång tid framöver – från en miljövänlig, förnybar värmekälla.

Installationsprocessen

Vi räknar vi ut ditt energibehov Innan vi installerar bergvärme hos dig och vi ser alltid till att ha god marginal. Vi tar förstås också med vattenuppvärmning i beräkningarna. Därefter väljer vi ut en lämplig värmepump och beställer borrhålet. När borrningen är klar så kopplar vi in kollektorslangen till värmepumpen och du kan börja njuta av din miljövänliga, billiga värme.

bergvärmepumpar

Behöver du hjälp med din värmepump?

kontakta klimatteam värmepumpar